Supermarkten in de buurt

U bent op zoek naar een supermarkt in de buurt. We willen het zo makkelijk mogelijk maken om de juiste supermarkt te vinden. Er is altijd een supermarkt vlakbij waar u uw boodschappen kunt doen. Daarom hebben we verschillende zoek opties gemaakt. Zoekt u een supermarkt in een bepaalde plaats, zoek dan op deze plaatsnaam en we laten u alle supermarkten zien in deze plaats en in de buurt. Zoekt u specifiek een supermarkt in de buurt van uw huidige locatie? Kies dan voor de optie: vind supermarkten rondom mijn locatie. Vooral handig op uw mobiel.

Waar zit er een supermarkt?

Bent u op zoek naar een supermarkt in de omgeving? Bijvoorbeeld omdat u net verhuisd bent of omdat u onderweg bent. Of misschien bent u niet helemaal tevreden over uw huidige supermarkt en opzoek naar een alternatief. Dan helpen wij u om de juiste supermarkt te vinden. Voor de dagelijkse boodschappen of voor een eenmalig bezoek. Een fijne supermarkt in de buurt is een must. Doordat wij een compleet overzicht hebben van alle supermarkten in Nederland, kunnen we op basis van plaats of uw huidige locatie, heel snel een goed overzicht geven van alle supermarkten. Direct in de buurt en in de straal van een aantal kilometers naar keuze rondom deze plaats. Zo ziet u direct welke supermarktformule u zoekt en hoever deze van u vandaan is.

Supermarkt in de buurt van uw vakantieadres

U bent op vakantie en u wilt weten welke supermarkten hier in de buurt zijn? Dan hebben we voor u een volledig overzicht van de supermarkten in de buurt van uw vakantieadres. U kunt eenvoudig zien welke supermarkten er in deze plaats aanwezig zijn of door te zoeken op uw locatie. Populaire vakantieplaatsen zijn bijvoorbeeld Den Burg, De Koog of Nes op de Waddeneilanden. Of plaatsen in Zeeland zoals Ouddorp of Renesse. Ook als u in een klein vakantiedorp zit, kunt u de supermarkten vinden in uw directe omgeving of in de grotere plaatsen daaromheen. Bij sommige winkels kunt u de boodschappen zelfs laten bezorgen op het vakantiepark zelf.

Een Jumbo, AH, Plus of Aldi in de buurt?

In Nederland zijn er verschillende ketens die over heel Nederland verspreid zijn. In tegenstelling tot supermarktformules zoals Poiesz die vooral in het Noorden van Nederland zijn te vinden. Een Jumbo of Albert Heijn is bijna altijd in de buurt te vinden. Als u gebruik maakt van onze zoekopties hierboven of onze kaart, dan ziet u direct waar deze vestigingen zich bevinden. Of u nu een grote of een kleine supermarkt in de buurt zoekt. Omdat u misschien in een plaats bent waar u niet direct bekend bent, hebben we ook het knopje 'route' toegevoegd. Als u daarop klikt krijgt een de snelste weg naar deze supermarkt te zien. Dus ook als u bijvoorbeeld op vakantie bent, de boodschappen doen is geen enkel probleem. Zoekt u een discounter zoals de Aldi of de Lidl, deze hebben beide ongeveer 500 winkels in ons land. U ziet, waar u ook bent, er is altijd een supermarkt in de buurt!

Maar soms wilt u specifiek een bepaalde supermarkt vinden. Bijvoorbeeld omdat u hier altijd heen gaat of omdat ze bepaalde merken hebben. Hoe kunt u dan deze supermarkt in de buurt vinden? We hebben hiervoor een selectieoptie toegevoegd aan onze kaart. Hiermee kunt u één of meerdere supermarktformules tonen op de kaart:

Zo dichtbij, dat was niet altijd vanzelfsprekend

We weten niet anders of er is altijd wel een supermarkt vlakbij in de buurt. Even met de auto als we veel willen meenemen, maar anders is de fiets of even wandelen ook prima te doen. Toch is het pas halverwege de 20e eeuw dat de supermarkten in ons land hun intrede doen. Voor die tijd zijn in elk dorp en stad, één of meerdere kruidenierszaken altijd dichtbij te vinden. In die tijd waren er nog geen voorverpakte producten die je zo in je winkelmandje kon leggen. De kruidenier verzamelde alle producten die je wilde hebben en woog deze af bij de kassa. Van groenten en fuit tot meel en brood. Je kon direct betalen of het op rekening laten zetten was heel gewoon was in die tijd. We zijn er eens ingedoken en hebben een overzicht gemaakt van deze transitie en de opkomst van de vele verschillende supermarkten. Lees hier meer over de historie van de supermarkten in ons land.

Even snel nog boodschappen doen of toch laten bezorgen?

De afgelopen jaren zijn er veel nieuwe supermarkten bijgekomen. Toch zijn er ook veel, vooral kleine, supermarkten gesloten. Daardoor is de afstand tot de dichtstbijzijnde supermarkt iets groter geworden. We praten dan over een afname van gemiddeld ongeveer 100 meter en geen kilometers, maar toch is het een trend. Ondanks dat heeft Nederland wat dat betreft nog steeds een hele goede dekking met supermarkten. Toch is het prettig als er een supermarkt op loopafstand is. Geen problemen met parkeren en het is beter voor het milieu. Zo kunt u nog even snel wat ingrediënten halen voor het avondeten die u was vergeten.
Een andere optie is om de boodschappen te laten bezorgen. Bijna alle supermarkten hebben tegenwoordig een goede online supermarkt omgeving waar uw een bestelling kunt plaatsen. Supermarkten als AH, Plus en Jumbo lopen hiermee voorop. Kijk bijvoorbeeld maar eens in ons overzicht van de supermarkt aanbiedingen. Deze aanbiedingen kunt u ook online bestellen als u wilt. Ook zijn er verschillende onderzoeken waaruit blijkt dat boodschappen laten bezorgen zelf beter is voor het milieu dan zelf met de auto te gaan. Mocht u daarover twijfelen, dit hoeft dus geen reden te zijn om er vanaf te zien.