Flitsbezorgers, een hype of de toekomst?

Na de revolutie die online boodschappen teweeg bracht, is hier de volgende stap, de flitsbezorgers. Is flitsbezorging van boodschappen de toekomst, een goede aanvulling op online bestellen of slechts een hype? We kunnen in ieder geval al concluderen dat de opkomst van deze nieuwe manier van boodschappen doen niet onopgemerkt is gebleven. Het heeft best wel wat stof doen opwaaien. Laten we eens kijken hoe dit allemaal is begonnen. Daarna de ontwikkelingen van de afgelopen jaren. En tot slot blikken we vooruit en proberen we een antwoord te vinden op de vraag: flitsbezorgers, een hype of revolutie?

1. Flitsbezorgers in een notendop
2. Wat zijn dark stores?
3. Welke flitsbezorgers zijn er in Nederland?
4. Moeten de supermarkten zich zorgen maken?
5. De toekomst van de flitsbezorgers

Flitsbezorgers in een notendop

De flitsbezorgers werken allemaal volgens hetzelfde concept. Dit is een noodzakelijke manier van werken, want anders zou het onmogelijk zijn om binnen dergelijke korte tijdframes te kunnen bezorgen. Verwacht dus niet dat het online boodschappen doen allemaal op deze manier plaats zal vinden in de toekomst. Je hoeft niet te verwachten dat je een uitgebreide bestelling kan plaatsen bij AH.nl en dat ze binnen een half uurtje bij je voor de deur staan. En waarom zouden ze ook, dit is helemaal niet nodig. Nee, flitsbezorgers sprongen in het gat van mensen die nog snel even wat boodschappen nodig hebben. Je bent bezig met het bereiden van een recept en mist een aantal ingrediënten. Of je hebt onverwacht mensen over de vloer en wil nog snel wat in huis hebben. We kunnen het concept dan ook als volgt samenvatten:
  • Bestellen via de app, niet via de website
  • Een breed assortiment, maar een beperkt aantal varianten en merken
  • Snelle bezorging binnen 10 tot 30 minuten
  • Meestal met bezorgers op de fiets
  • Geen landelijke dekking, maar enkel in bepaalde steden of zelfs enkel bepaalde wijken
  • Lage bezorgkosten, maar niet gratis

Wat zijn dark stores?

Direct gekoppeld aan flitsbezorgers is de term dark store. Dat klinkt een beetje duitster, maar de betekenis is eigenlijk een magazijn midden in de stad. Soms worden ze ook wel hubs genoemd. Het is bijna een winkel, omdat ze regelmatig in een winkelstraat zitten, maar je kunt als klant niet naar binnen. De reden dat ze geen magazijn ergens op een industrieterrein hebben, is dat de bezorgtijd dan te hoog zijn zou. Dus zoeken ze naar betaalbare ruimtes die in wijken liggen waar veel potentiele klanten zijn. Omdat er vaker winkelpanden leeg staan, is dit een gewilde locatie voor de flitsbezorgers.

Veel steden zijn niet blij met de dark stores

Toch zorgen deze dark stores ook voor problemen. Veel steden zijn er niet blij mee, want ze voegen niets toe aan het straatbeeld is het idee. Een magazijn van een bezorger in een winkelstraat of midden in een woonwijk, dat willen ze liever niet. Je kunt er niet winkelen, maar enkel bestellen via de app. Ook oogt het wat apart, vaak zijn ramen afgeplakt. Al is dit wel iets beter geworden na kritiek, vaak zie je nu bestickering in de huisstijl of met extra informatie over de bezorging. Ook zorgen de bezorgers die af en aan fietsen soms voor overlast. Hier zien we dus een botsing van belangen. Aan de ene kant zullen bewoners er niet zo blij mee zijn om zojuist genoemde redenen. Aan de andere kant moet een flitsbezorger midden in een wijk zitten, anders kunnen ze niet doen wat ze beloven: bezorgen in een flits!

Deze tegenstelling van belangen was in het begin nog niet zo duidelijk. Het flitsbezorgen was nieuw en hip en deze problemen zouden zich pas later openbaren. Namelijk toen er meer flitsbezorgers begonnen en er dus meer magazijnen of dark stores nodig waren. Met de winkelstraat gaat het al tijden niet bijzonder goed, dus meer en meer panden werden gehuurd door de flitsbezorgers. Het bestuur van verschillende steden was hier niet blij mee en gaf tegengas.

Eind 2022 moesten er bijvoorbeeld twee vestigingen van Getir en Flink sluiten. De gemeente had aangegeven dat de dark stores hier niet gewenst waren. Op straffe van een dwangsom van 20.000 euro, moesten de vestigen voor 14 september gesloten zijn. Deze aanbieders zien hun dienst als een soort van moderne buurtsuper. De gemeente ziet ze echter als distributiecentrum en dat past niet binnen hun beleid.
Daarnaast vond burgermeester Halsema van Amsterdam, ook nog dat er meer handhaving moest komen op de verkoop van alcohol aan minderjarigen.
Dark store, magazijn voor flitsbezorgers

Welke flitsbezorgers zijn er in Nederland?

Benieuwd welke flitsbezorgers er in Nederland zijn? Op dit moment zijn er 4 flitsbezorgers actief in Nederland, dit zijn: Gorillas, Flink, Getir en Zapp. We hebben een overzicht gemaakt voor je van deze snelle bezorg supermarkten. Op deze manier zie je snel de verschillen en voordelen per bezorger. We moeten er wel bij zeggen dat deze markt heel flexibel is en er steeds dingen aangepast worden. We proberen daarom deze informatie zo up to date mogelijk te houden. Op dit moment zijn er bijna elke maand uitbreidingen zoals een groter bezorggebied. Download en installeer de app, dan blijf je altijd op de hoogte van het nieuws, ook als ze bij jou nog niet bezorgen op dit moment.
Gorillas website op de laptop en app op de telefoon

Gorillas

Gorillas was de eerste flitsbezorger in Nederland. Ze gingen er direct vol voor en we hebben de nodige reclames voorbij zien komen. Dit is dan op dit moment ook wel de meest bekende onder de flitsbezorgers.

Bezorging: binnen 10 minuten
Minimumbedrag: geen
Bezorgkosten vanaf: € 1,80

Gorillas is een Duits en ambitieus bedrijf dat is opgericht door Kağan Sümer, Jörg Kattner en Ronny Shibley. Als je hun missie leest dan merk je dat het een uitgebreider idee is dan alleen snel boodschappen bezorgen. Ze willen de hele manier van boodschappen doen veranderen. Ze mikken op duurzaamheid, tijdbesparing en ook het tegengaan van voedselverspilling. Alleen dat bestellen op alleen dat moment dat je het ook daadwerkelijk nodig hebt. Verder hebben ze de bezorgers zelf in dienst. Deze riders, zoals ze die noemen, zijn geen zzp-er zoals je bij veel andere soortegelijke startups als Uber ziet. We zijn benieuwd of ze dit vasthouden en naast hun klanten ook de werknemers tevreden zullen blijven. Het feit dat er de nodige stakingen waren onder de werknemers, doet ons vermoeden dat dit nog niet helemaal werkt in de praktijk zoals vooraf de ambitie was. Ondertussen groeit het bedrijf door. In verschillende investeringsrondes is meer dan een miljard euro opgehaald. Er zijn dus genoeg mensen die geloven in hun missie en verwachten dat dit echt een bedrijf van de toekomst zal worden.
Bekijk Gorillas en de app
Getir website op de laptop of de app op je telefoon

Getir

Getir is ook weer een onderneming die uit het buitenland naar Nederland is gekomen. Van oorsprong is dit een Turkse onderneming, opgericht door Nazım Salur.

Bezorging: binnen 10 minuten
Minimumbedrag: € 10,-
Bezorgkosten vanaf: € 1,80

Nazım had al ervaring met een bedrijf dat draaide rondom zijn Taxi app. In 2015 begon hij met Getir omdat snel boodschappen bezorgen via een app hem een uitstekend idee leek. Het bedrijf is sindsdien stormachtig gegroeid. Ook verschillende overnames van bijvoorbeeld Moov en Weezy hebben hieraan bijgedragen. Op dit moment zijn ze actief in 9 verschillende landen, waaronder Duitsland, Frankrijk en dus ook Nederland. De app werkt makkelijk en de bezorging is binnen enkele minuten beloven ze. Ook kan je iets laten bezorgen in een park of zelfs op het water. Het assortiment bestaat op dit moment uit ongeveer 1500 producten, wat we best veel vinden voor een flitsbezorger.
Ga naar Getir en download de app
Flink website op laptop en app op mobiel

Flink

De aanbieder Flink is net als Gorillas over komen waaien uit Duitsland. Flink is precies wat de naam al aangeeft (hoewel dat natuurlijk niet letterlijk het idee was) een flink bedrijf te noemen. Ze zitten in meer dan 60 steden en hebben al bij miljoenen klanten boodschappen gebracht.

Bezorging: binnen 10 minuten
Minimumbedrag: € 5,-
Bezorgkosten vanaf: € 1,80

Flink is opgericht in 2020 en heeft binnen deze korte tijd een groot deel van de flitsbezorg-markt veroverd. Zoals je ziet in de lijst aan bezorggebieden timmeren ze in Nederland ook flink aan de weg. Via de app kan je een scala aan producten bestellen. Niet alleen boodschappen zoals brood en beleg, fruit en groenten, maar ook dierenvoeding en medicijnen zoals een doosje pijnstillers voor een actute hoofdpijn. Net als andere bezorgers kampt Flink nog met verschillende uitdagingen die we ook verderop nog bespreken.
Ga naar Flink
Zapp website op de latop en de app op de mobiel

Zapp

Zapp is van oorsprong een Brits bedrijf en is daar redelijk succesvol. Een groot fan van deze flitsbezorger is Bas Smit, een influencer en ondernemer. Deze heeft Zapp naar Nederland gehaald omdat hij vond dat deze hier absoluut niet mocht ontbreken. Bijzonder aan Zapp is namelijk dat ze 24/7 bezorgen. Heb je midden in de nacht ergens zin in, een feestje dat wat is uitgelopen? Ze bezorgen wanneer je dat wilt, op elk mogelijk tijdstip. Zapp opende dark stores in Amsterdam en Rotterdam, maar er kwamen veel klachten binnen van omwonenden. Daarop werden twee vestigingen in Amsterdam gesloten door de gemeente. Zoals eerder besproken zijn de locaties van deze magazijnen één van de pijlers onder het bedrijfsmodel. Supersnelle bezorging is anders niet mogelijk. Zapp heeft daarom aangegeven dat ze overwegen om te stoppen in Nederland. Ze zien geen mogelijkheden om door te gaan als het zo onzeker is waar ze hun magazijnen mogen vestigen. Voor een startup die nog geen winst maakt is dit natuurlijk ook wel te begrijpen. Je wilt niet in onzekerheid zitten of het wel mogelijk is het bedrijf verder uit te bouwen als gemeentes de hakken in het zand zetten. Aan de andere kant begrijpen we ook weer goed waarom ze dit doen. In het geval van Zapp kwamen er heel veel meldingen binnen van overlast. Niet alle de store zelf, maar ook de bezorgers die veel overlast zouden veroorzaken. Daarnaast kwamen er meldingen van drugsgebruik en grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer. Al met al zit deze snelle supermarkt dus aardig in zwaar weer. De kans is dan ook groot dat ze binnenkort vertrekken uit Nederland. De vraag is echter of deze problemen ook voor de andere flitsbezorgers de nekslag zullen zijn. Vooralsnog lijkt dit niet het geval, maar deze nieuwe branche staat wel behoorlijk onder druk momenteel. Toch benieuwd naar Zapp, de website en de app zijn nog steeds beschikbaar:
Bekijk Zapp en hun app

Moeten de supermarkten zich zorgen maken?

De flitsbezorgers maken nog geen grote winsten en soms gaat er zelfs nog veel geld bij. Dit is vaker het geval bij beginnende bedrijven, die zich vooral focussen op marktaandeel. Wat nu nog klein is, kan straks een enorme markt zijn en een verandering teweeg brengen bij de consument. Als dit eenmaal gelukt is, dan volgt de winst vanzelf is het idee. De supermarkten bekijken deze ontwikkelingen met argusogen. Het assortiment is beperkt, maar we zien dat dit snel groeit. Maar met name natuurlijke de extreem snelle bezorging. Voor mensen die kratten vol bestellen zal het duidelijk zijn dat dit niet even vervangen zal worden door een hele rits aan fietsers die de bezorging komen leveren. Maar voor de kleine boodschappen en de missende ingrediënten is het voordeel aan de kant van de flitsbezorgers. Vooralsnog zullen ze prima naast elkaar kunnen bestaan en hoeven de supermarkten zich geen zorgen te maken. We zien wel dat supermarkten samenwerkingen aangaan zoals bijvoorbeeld Jumbo dat begin 2022 een belang heeft genomen in Gorillas. Ze werken steeds meer samen en dit zorgt natuurlijk voor grote mogelijkheden. Jumbo met een enorm assortiment, Gorillas met een supersnel netwerk van bezorgers. Misschien is dit uiteindelijk wel de sleutel tot het succes van de flitsbezorgers.

De toekomst van de flitsbezorgers kent uitdagingen en kansen

Deze nieuwe vorm van boodschappen bezorgen heeft een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Niet alleen schieten nieuwe bedrijven uit de grond, ook het aantal vestigingen en dus bezorggebieden is snel toegenomen. Daarmee zijn er ook de nodige knelpunten aan het licht gekomen zoals we hebben gezien. De zeer korte bezorgtijden dwingen de flitsbezorgers om hun dark stores of magazijnen in dicht bevolkte gebieden te plaatsen. De uitdaging is hierbij dat er geen overlast ontstaat voor omwonenden. Helaas lijkt dit niet altijd te voorkomen.

Een voor de hand liggende oplossing is de distributielocaties buiten woon en winkelomgeving te plaatsen en te accepteren dat de bezorgtijd langer zal worden. Voor veel mensen zal 10 minuten of 20 of 30 niet eens zoveel uitmaken. Echter is de vraag dan of het nog steeds op de fiets kan. Ook is de bezorger dan veel langer onderweg (heen en terug) dus zullen de kosten voor bezorging ook omhoog moeten. Ook is het mogelijk dat supermarkten steeds meer gaan samenwerken met de flitsbezorgers. Al is niet elke supermarkt geschikt om snelle fietsbezorgers af en aan te laten rijden, hier zal een oplossing voor gevonden moeten worden.

Het zal dus moeten komen van een betere stroomlijning en het beperken van overlast. Een startup kent uiteraard de nodige hobbels, maar dit hoeft niet het einde te betekenen. Het blijkt dat er een vraag naar is, vele duizenden klanten maken er gebruik van, vooral in dichtbevolkte gebieden. Als het lukt om deze hobbels te nemen, verwachten we dat er genoeg kansen zijn voor de flitsbezorgers. Zoals bijvoorbeeld een uitbreiding van hun aanbod of een aanvulling daarop met bepaalde diensten. Wij volgen het op de voet en kijken met interesse naar alle ontwikkelingen op dit gebied.